Levenverrijkend winkelen
Zoeken
Nieuwsbrief
Aanmelden
Kun je kinderen opvoeden en grenzen stellen zonder hen te straffen of belonen? Ja, dan kan.
 
Belonen en straffen zijn vormen van manipulatie. Dat is het uitgangspunt van dit boek. Door een kind te belonen met een snoepje, hoop je dat het kind zich een volgende keer weer ‘goed’ gedraagt. Het resultaat is echter dat kinderen bepaald gedrag vertonen om snoepjes te verdienen, niet vanuit een innerlijke motivatie.
Als we belonen vervangen door waarderen, belangstelling tonen en stimuleren, kan die innerlijke motivatie weer terugkomen.
Kinderen die opgroeien zonder straffen en belonen, leven in het nu, durven fouten te maken, blijven nieuwsgierig en open, hebben zelfvertrouwen en als iets mislukt gaan ze rustig ontdekken hoe het anders kan.
 
Dit boek is geschreven ter inspiratie van ouders, leerkrachten, groepsleiders, verplegers en eigenlijk iedereen die te maken heeft met kinderen. Het geeft uitleg en voorbeelden en gaat uitgebreid in op alternatieven voor belonen en straffen. Ieder hoofdstuk eindigt met oefeningen. Dit maakt het boek ook zeer geschikt voor studenten.
 
Justine Mol (1949) is internationaal gecertificeerd trainer Nonviolent Communication (trainer Ontwapenend Communiceren) volgens Marshall Rosenberg. 'Opgroeien in vertrouwen' is inmiddels in meerdere talen vertaald en verscheen onder de titel Growing up in Trust bij O Books in Engeland; als Aufwachsen in Vertrauen bij Junfermann Verlag in Duitsland en onder de titel Dorastanie w Zaufaniu bij Centrum Metodyczne Pomocy Psychologiczno-Pedagogicznej in Polen.
Informatie:
ISBN
9789066656635
Auteur
Justine Mol
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij SWP
Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 11,90
Aantal: Bestellen

Verzendkosten

€ 2,50 

Standaard levertijd

2-3 dagen

Relevante producten
Reviews Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.